Onderzoek zelfde dag*     Geen onverwachte kosten.     Apple specialist.
Openingstijden:  Ma - Za 9:30 - 18:00 Do 9:30 - 20:00

Our news

Computerglobe > Our news

Waterschade

Wat een ellende als je smartphone met water (of ander vocht) in contact is gekomen! De verleiding om te kijken of ie het nog doet is groot, maar ook een groot gevaar. Als je toestel nat is en weer aangaat dan kan je je voorstellen dat er kortsluiting ontstaat en er van alles binnenin het toestel kapot gaat.

Wat moet je dan doen?

Laat het toestel met rust, haal zo snel mogelijk de batterij eruit als dat kan en laat ‘m met rust, sluit ook geen lader aan. Leg je toestel vooral niet in de rijst of in de gemalen koffie. Dit zijn fabeltjes, we vinden regelmatig rijst en koffie in toestellen terug. Vervolgens bevelen we je aan om je smartphone zo snel mogelijk grondig schoon te laten maken omdat waterschade op de langere termijn door kan werken. Doordat het vocht opdroogt ontstaat er vaak corrosie waardoor er kortsluiting kan ontstaan. Alleen je toestel op laten drogen heeft dus geen zin.

Breng dus je toestel snel bij ons langs. Wij hebben een speciale prijsafspraak voor waterschade. Eerst proberen we door middel van een snelle diagnose vast te stellen of het zin heeft om er mee aan de slag te gaan. Als we zien dat er al teveel schade is aangericht dan krijg je het toestel weer mee zonder kosten. Maken wij de inschatting dat het zin heeft om te gaan reinigen dan laat je het bij ons achter. Nadat we het toestel volledig hebben gedemonteerd verwijderen we de vochtschade. Vervolgens testen we het toestel uitvoerig en bouwen we het apparaat weer op. En dat kost al snel 3 tot 5 werkdagen.

Ook op deze reparaties geven wij 90 dagen garantie.

Accuduur verlengen iPhone

30 tips om je iPhone-batterijduur te verlengen

Verleng de batterijduur van je iPhone met deze praktijktips! Je wilt zo lang mogelijk met je iPhone-batterij doen en niet halverwege de dag met een lege accu zitten. Daarom deze tips, die duidelijk maken welke stroomvreters op je Iphone aanwezig kunnen zijn.

Last van een stroomvreter?

Om te bepalen of er sprake is van een stroomvreter, kun je de volgende meting uitvoeren.

 1. Ga naar Instellingen > Algemeen > Gebruik.
 2. Noteer de tijdsduren die achter ‘Gebruik’ en ‘Stand-by’ staan.
 3. Zet de iPhone in standby-stand.
 4. Als je vijf minuten later kijkt moet de standby-tijd met vijf minuten zijn toegenomen. De gebruiksduur mag met maximaal één minuut zijn toegenomen.

Is het meer dan één minuut? Dan heeft je iPhone niet echt in standby-stand gestaan en is er een stroomvreter actief.

Tips om de batterijduur te verlengen

Met onderstaande tips zorg je ervoor dat de batterijduur van de iPhone zo lang mogelijk is. Soms is het een individuele app die veel stroom vreet, soms is een schakelaar omzetten genoeg. Misschien is niet elke maatregel voor jou haalbaar, maar je hebt wel een checklist van mogelijke problemen die je kunt langslopen.

 1. Bluetooth: Schakel Bluetooth uit als je het niet nodig hebt. Dit doe je via Instellingen > Bluetooth. Als je iPhone steeds verbinding moet blijven maken met accessoires zoals Bluetooth-toetsenborden, headsets en andere accessoires, kost dat energie.
 2. Pushmail: Is het echt nodig om e-mailberichten binnen te krijgen op het moment dat ze zijn verzonden? Ben je iemand die meteen reageert op binnenkomende mailtjes? Voor veel mensen is e-mail minder belangrijk geworden omdat ze via WhatsApp in contact staan met vrienden. Hoef je niet steeds op de hoogte te zijn, schakel pushmail dan uit en kies bijvoorbeeld voor elke 15 minuten ophalen via Instellingen > E-mail, contacten, agenda’s > Nieuwe gegevens > Elk kwartier. Je kunt ook kiezen voor elk halfuur of elk uur.
 3. Helderheid: Het scherm is dé energieverslinder in je iPhone. Zet de helderheid van het scherm een tandje lager via Instellingen > Helderheid en achtergrond. De helderheidsschuifknop is ook snel te bereiken via het bedieningspaneel.
 4. Automatische appdownloads: Sinds iOS 7 is het mogelijk om automatische appdownloads te laten plaatsvinden. Zodra er een nieuwe versie van een app is, kan de iPhone die meteen installeren. Dat is mooi, maar installeren van apps kost energie. Zet het uit via Instellingen > itunes en App Stores > Automatische downloads.
 5. Niet storen: Zet de iPhone op “niet storen” als je bijvoorbeeld aan het sporten bent en toch geen tijd hebt om de iPhone te gebruiken. Dat voorkomt dat het scherm steeds aan gaat om notificaties te tonen.
 6. Locatiediensten: Locatiediensten zorgen ervoor dat je op een bepaalde locatie een notificatie krijgt, als je bij de supermarkt in de buurt is of als er een vriend in de buurt is. Het kost wel energie. Ga naar Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen en schakel de locatievoorzieningen voor specifieke apps uit.
 7. Schermverlichting: zorg dat het scherm sneller uitschakelt als je de iPhone niet gebruikt. Ga naar Instellingen > Algemeen > Automatisch slot en stel in dat het scherm na 1 minuut uitschakelt. Zo blijft het scherm minder lang branden als je de iPhone even weglegt.
 8. Trillen: bij binnenkomende telefoongesprekken en notificaties word je gewaarschuwd met een boodschap op het scherm en een geluidje. Staat het geluid uit, dan trilt de iPhone, maar dit kost natuurlijk energie. Ga naar Instellingen > Geluiden > Trillen bij geluid uit om overbodige trillingen uit te schakelen.
 9. Temperatuur: de temperatuur kan van invloed zijn op de werking van de accu. De iPhone functioneert het beste tussen 0 en 35 graden Celsius. Boven die temperatuur is de kans aanwezig dat je accu veel sneller leeg gaat. Boven de 45 graden Celsius kan er zelfs schade ontstaan.
 10. Persoonlijke hotspot: met de Persoonlijke hotspot kun je bijvoorbeeld je internetverbinding delen met een iPad of met je laptop. Je kunt het continu ingeschakeld laten staan, maar dit kost wel batterijduur. Via Instellingen > Persoonlijke hotspot schakel je de functie tijdelijk uit.
 11. Push-berichten: er zijn heel wat apps die pushberichten sturen. Sommige wil je ontvangen, zoals de nieuwste artikelen in de iCulture-app. Maar er zijn ook pushberichten die niet zoveel toevoegen, zoals herinneringen van games die je toch al lang niet meer speelt. Ga naar Instellingen > Berichtencentrum en zet ze uit voor specifieke apps.
 12. Facebook en WhatsApp: schakel hongerige apps uit, zoals Facebook en WhatsApp. Deze apps passen trucs toe om te zorgen dat ze niet na 10 minuten in slaapstand gaan. Ze blijven steeds communiceren met de server. Via Instellingen > Algemeen > Ververs apps op achtergrond kun je het ophalen van data bij Facebook uitschakelen. Zet ook de locatievoorzieningen van Facebook uit.
 13. Handmatig sluiten: via multitasking kun je bepaalde apps handmatig afsluiten (zie afbeelding). Maar er is veel controverse of dit überhaupt effect heeft. Er zijn zelfs geluiden dat het handmatig sluiten van apps op deze manier meer stroom kost, dan je ermee bespaart.
 14. Automatische lichtsterkte: is het scherm eigenlijk altijd te fel, dan kun je ervoor kiezen de automatische aanpassing van de lichtsterkte uit te schakelen. Dit doe je via: Instellingen > Helderheid en achtergrond > Pas automatisch aan. Vaak is het goed mogelijk om de helderheid zo laag mogelijk te zetten, zonder dat je inlevert op leescomfort. Mocht je toch problemen hebben om het scherm te lezen, dan kun je het met een snelle swipe via het bedieningspaneel weer aanpassen.
 15. Spotlight: Spotlight is de zoekfunctie op de iPhone. Deze functie indexeert op de achtergrond alle data op je iPhone. Dat geldt voor apps, muziek, podcasts, notities, afspraken, mail en dergelijke. Schakel bepaalde items uit die je toch niet gebruikt.
 16. Wallpaper: Kies een stilstaande wallpaper in plaats van een dynamische wallpaper met parallax-effect. Via Instellingen > Achtergrond en helderheid > Kies achtergrond > Stilstaand kies je een stilstaande wallpaper.
 17. Netwerkinstellingen: een haperende dataverbinding kan soms zorgen voor ongemerkt energieverbruik. Doe er iets aan door de netwerkinstellingen te resetten via Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in > Herstel netwerkinstellingen. Het opnieuw instellen van de Bluetooth en Wi-Fi-functies vergt een iets andere aanpak.
 18. Instellingen: Je kunt ook alle instellingen resetten. Dit is een goede oplossing als je problemen ondervindt met je toestel, waaronder een snel leeglopende batterij. Voor alleen het verbeteren van je batterijduur is het iets teveel van het goede.
 19. Mobiele data uitschakelen: Wil je vooral voorkomen dat je batterij buitenshuis snel leegloopt en dat ook nog je databundel snel op gaat? Schakel het gebruik van mobiele data dan uit, als je het niet nodig hebt. Uiteraard is dit alleen haalbaar voor mensen die hun toestel niet zo intensief gebruiken. De meeste mensen willen het liefst altijd bereikbaar zijn. Maar mocht je het willen uitschakelen: ga naar Instellingen > Mobiel netwerk > Mobiele data.
 20. App Store: vraag niet hoe het kan, maar probeer het eens. Het schijnt dat je je batterijduur kunt verlengen door uitloggen in de App Store. Ga naar Instellingen > iTunes en App Stores. Tik je nu op je Apple ID, dan kun je uitloggen. Als je op een later moment een app wilt downloaden, moet je wel weer apart inloggen.
 21. Contrast: door het contrast te verlagen schakel je het energieverslindende blur-effect in berichtencentrum en het bedieningspaneel uit. Ga naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Verhoog contrast.
 22. Beweging: in iOS 7 kun je de animaties bij het openen en sluiten van apps en allerlei andere animaties uitschakelen. Dit is eigenlijk gedaan om te voorkomen dat mensen die hiervoor gevoelig zijn misselijk worden door de wilde bewegingen. Maar je kunt het ook uitzetten om de batterij te sparen. ga hiervoor naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Verminder beweging.
 23. Herstarten: stop eenmaal per dag alle eventuele processen die op de achtergrond draaien, door je iPhone opnieuw op te starten. Bij zo’n herstart gaan er geen gegevens verloren. Lees hiervoor deze uitleg: iPhone herstarten (resetten). Het opnieuw opstarten kost uiteraard ook weer energie.
 24. Zorgvuldig opladen: zorg dat je de iPhone op de juiste manier oplaadt. Bij onjuist gebruik kan de capaciteit van de batterij afnemen. Apple geeft op de website meer uitleg over de gebruikte batterijen en de juiste oplaadcycli. Volg niet zomaar tips van vroeger, zoals het volledig laten leeglopen van je batterij. Vaak zijn dit tips voor oudere batterijtypen, zoals NiCAD of NiMH. Apple maakt gebruik van Lithium-ion-batterijen.
 25. Gedrag: Probeer tijdens een reis of een andere situatie waarbij je batterij lang moet meegaan, anders met je iPhone om te gaan. Het constant checken van Facebook, Twitter en WhatsApp is misschien een gewoonte (of obsessie?) geworden, maar je kan het ook wel eens achterwege laten en genieten van je vakantie of je gezelschap.
 26. Muziek: schakel de equalizer-instellingen van de muziekspeler uit, als je die niet nodig hebt. Ga hiervoor naar Instellingen > Muziek > Equalizer.
 27. Batterijduur volgen: gebruik een batterij-app zoals Battery Doctor. Daarmee krijg je meer inzicht in het energieverbruik.
 28. Siri: schakel de ‘Houd bij oor’-functie van Siri uit. Je nabijheidssensor van de iPhone moet anders voortdurend controleren of er misschien een oor in de buurt is. Als je Siri altijd activeert via de homeknop, kun je de ‘Houd bij oor’-functie net zo goed uitschakelen. In het Engels heet deze functie ‘Raise to speak’ en is te vinden via Instellingen > Siri > Houd bij oor.
 29. Mobiele data: zet mobiele data voor individuele apps uit. Dit doe je via Instellingen > Mobiel netwerk. Blader naar beneden en kies welke apps geen data mogen gebruiken. Als je weet dat je een tijdlang je iPhone niet gaat gebruiken, kun je ook snel alle draadloze voorzieningen uitzetten via het Bedieningspaneel op de foto hiernaast. Veeg met je vinger vanaf de onderrand van het scherm en zet de iPhone in vliegtuigstand.
 30. Batterijpercentage: maak je niet druk. Zet het het batterijpercentage uit via Instellingen > Algemeen > Gebruik.
Dit worden de prijzen van de Galaxy S9 en S9 Plus

Dit worden de prijzen van de Galaxy S9 en S9 Plus

Het gaat hierom : De nieuwe Samsung Galaxy S9 smartphone. Inmiddels is er al behoorlijk veel informatie over de Samsung Galaxy S9.

Duurder in vergelijking met S8

De Samsung Galaxy S9 word ongeveer 50 euro duurder dan S8 , zijn voorganger. De grotere S9 Plus wordt verkocht voor 100 euro meer. De adviesprijs van beide smartphones is vrij kort na de officiële aankondiging al online verschenen.

Evan Blass heeft meer informatie in handen gekregen over de nieuwe smartphone en de adviesprijs. Volgens de telecominsider wordt de smartphone verkocht voor 997 euro. De uiteindelijke prijzen worden naar verwachting van 849 en 999. De voorgangers worden verkocht voor respectievelijk 799 en 899 euro.

Nieuwe camera

Het uiterlijk van de smartphones zullen niet heel veel verschillen van de huidige S8 en S8 Plus. Samsung richt zich vooral op de software en de binnenkant van het toestel. De camera zal naar verluidt een diafgrama van f/1.5 en van f/2.4 mee krijgen , hiermee moet het mogelijk worden om te kunnen schakelen tussen verschillende luchtsterktes. De camera’s krijgen daarnaast ook de ondersteuning voor super-slowmotion , wat neer komt op 960 frames per seconde.

Het toestel zal in de kleuren Midnight Black , Lilac Purple, Titanium Gray en Coral Blue op de markt komen. Lilac Purple wordt de nieuwe kleur voor de S9-Serie

Bron: technieuws.com

iPhone-vertraging geldt alleen voor iPhone 6 en 7

iPhone-vertraging geldt alleen voor iPhone 6 en 7

iPhone-vertraging geldt alleen voor iPhone 6 en 7

iPhone-vertraging geldt alleen voor iPhone 6 en 7. De iPhone 8, 8 plus, en X hebben hardware verbeteringen aan boord die een geavanceerd prestatie beheer geven waardoor IOS onverwachte fouten zoals toesteluitval kan voorkomen. Dit stelt Apple in officiële antwoorden op kritische vragen van een Amerikaanse senator.

“Oudere iPhone modellen zoals de iPhone 5S hebben andere vereisten voor systeem vermogen dan nieuwere iPhone modellen”, verklaart de fabrikant. Die oude generatie heeft dus geen last van het bewuste vertragen dat Apple Apple stilletjes heeft doorgevoerd. De iPhone maker beperkt soms het prestatie niveau voor toestellen van de iPhone 6 en 7 om batterij pieken te voorkomen.

 

Uitleg na uitkomen

Oudere accu’s kunnen pieken niet aan en kunnen dan voor onverwachte uitval van de toestel zorgen. Ook als de batterij helemaal opgeladen is. Apple offert prestatie niveau op ten gunste van batterij vermogen, heeft het net voor de kerst uitgelegd is een persverklaring. Deze uitleg is verstrekt nadat os uitgekomen dat geruchten ober bewuste iPhone afknijping waarheid zijn. Dit heeft flinke ophef veroorzaakt.

Apple is met meer uitleg gekomen, in reactie op vragen van de Republikeinse senator John Thune, die voorzitter is van de commissie voor Handel, Wetenschap en Transport. Hij heeft de antwoorden van Apple op zijn acht vragen nu geopenbaard, meldt tech nieuwssite Ars Technica.

 

Vraag over transparantie

In de brief schept de iPhone producent echter geen volledige duidelijkheid. Thune had ook gevraagd hoe Apple voortaan meer transparant zal zijn, wat het bedrijf van CEO Tim Cook heeft toegezegd in reactie op de ontstane ophef. Apple laat de Amerikaanse senator nu niet weten wat de genoemde hardware verbeteringen zijn, waarmee het zijn nieuwste iPhones in wezen aanprijst.

Daarnaast blijft onduidelijk wat Apple eventueel doet wanneer de iPhone 8, 8 Plus  en X ouder zijn en mogelijk zwakkere accu’s hebben. Tot slot stelt de fabrikant nog dat het ‘opties verkent’ over mogelijke kortingen of terugbetalingen voor klanten die voor het uitbreken van batterygate hun iPhone accu hebben laten vervangen. Zij hebben daarvoor toen de volle bedrag moeten betalen.

Blockchain

Blockchain

Wat is Blockchain?

Blockchain is een technologie dat zorgt voor een snelle, veilige en transparante peer-to-peer overdracht van digitale middelen zoals geld en data. Blockchain is bedacht en ontworpen door de mysterieuze Satoshi Nakamoto als platform voor zijn andere uitvinding, de digitale valuta Bitcoin.

Het Blockchain is bijzonder omdat het vrijheid geeft en het gedecentraliseerd is, er is geen leiding of bedrijf die het blockchain aanstuurt. Als op het Blockchain netwerk iemand een transactie uitvoert naar een ander persoon of instantie, worden de details van de transactie zoals hoeveelheid, zender, ontvanger en datum/tijd toegevoegd aan een zogenaamde ‘block’. In dit block wordt de transactie plus vergelijkbare transacties voor een bepaald tijdvak bijgehouden. De geldigheid van een transactie wordt vervolgens gecontroleerd en geconfirmeerd door de collectieve computer kracht van alle ‘miners’ in het desbetreffende netwerk. Deze miners zijn op individuele basis computers, die zo geconfigureerd zijn, dat ze hun GPU en/of CPU gebruiken om ingewikkelde wiskundige problemen op te lossen. Als de transacties op een block gevalideerd zijn, wordt het block gekoppeld aan het meest recentelijk geverifieerd block. Dit continu proces is wat uiteindelijk het blockchain maakt.

Waarom is het blockchain bijzonder

Het bijzondere van het Blockchain is dat er geen tussenpersoon nodig is. een bank bijvoorbeeld heeft personeelskosten, grondkosten administratiekosten.  Dit verrekent de bank uiteindelijk door aan hun klant d.m.v. bijvoorbeeld transactiekosten, uiteindelijk betaal jij als klant/cliënt mee aan de bank en de middelen en diensten die een bank levert. In het Blockchain heb je geen transactiekosten want er is immers geen persoon of instantie die als tussenpersoon fungeert. Verder word het Blockchain continu geüpdatet doordat er continu nieuwe blocks worden toegevoegd aan het al bestaande Blockchain. Het Blockchain wordt met al zijn en blocks verspreid over een groot aantal machines, dit zorgt ervoor dat het meest recente Blockchain virtueel bijna overal bestaat waardoor het bijna onmogelijk is om het Blockchain na te maken of te kopiëren. Wat het Blockchain nog meer te bieden heeft wat een bank bijvoorbeeld niet kan, is het feit dat iedereen een publieke Blockchain zoals die van Bitcoin kan bekijken. de transacties kunnen bekeken worden maar de zender en ontvanger nooit. Dit zorgt voor een transparante maar toch nog anonieme economie en is door veel deskundigen aangewezen als een van de hoofdreden voor het succes van het Blockchain.

Blockchain en crypto, de toekomst?

Het BLockchain is bekend geworden samen met de Bitcoin, vaak wordt Blockchain in de praktijk zelfs gebruikt als synoniem voor bitcoin. Maar in de toekomst is Bitcoin en crypto misschien maar een klein onderdeel van het Blockchain. de mogelijkheden met het toepassen van het Blockchain zijn enorm, omdat de onderliggende technologie gebruikt kan worden voor diverse belangrijke taken zoals,

 • Het uitvoeren van contracten
 • Kopen en verkopen van diensten en goederen
 • Verspreiden van belangrijke data zoals medische informatie.
 • Anoniem en onvergankelijk (zonder corruptie) stemmen

Dit zijn maar een paar voorbeelden van de taken waarvoor het blockchain al gebruikt wordt en/of gebruikt kan worden en worden er bijna dagelijks nieuwe toepassingen gevonden voor het Blockchain.

Nieuwe iPhones gebruiken geen modems van Qualcomm

Nieuwe iPhones gebruiken geen modems van Qualcomm

Nieuwe iPhones gebruiken geen modems van Qualcomm

Nieuwe iPhones gebruiken geen modems van Qualcomm , Apple zou Qualcomm aan de kant zetten als leverancier voor de modems van de iPhone die in 2018 gaan verschijnen. Dit jaar kiest Apple voor modems van Intel. Dat schrijft de betrouwbare Apple-Analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities meldt Mac Rumors.

Kuo verwacht dat Intel de LTE-modems als de enige gaat leveren aan Apple. Eerder zei Kuo nog dat Intel 70%  van de iPhone-modems zou leveren en de 30% van Qualcomm kwam. Die verwachting is bijgesteld dat Qualcomm helemaal aan de kant word geschoven. Intel & Qualcomm leverden beide modems voor de nieuwe iPhone’s die afgelopen jaar verschenen. Apple is ondertussen met Qualcomm verwikkeld in een reeks recht zaken, onder meer voor macht misbruik van de chip maker.

Qualcomm

Kuo stelt dat Qualcomm mogelijk pas weer bestellingen van Apple kan verwachten, als het bedrijf concessies doet in de lopende recht zaken. De analist zegt dat de snelheden van modems in de iPhone dit jaar ’flink gaat verbeteren’. Veel over de nieuwe toestellen van iPhone Apple is nog niet bekend. Waarschijnlijk worden ze in het najaar van 2018 uitgebracht.Nieuwe iPhones gebruiken geen modems van Qualcomm

Microsoft maakt Office 2019 alleen beschikbaar op Windows 10

Microsoft maakt Office 2019 alleen beschikbaar op Windows 10

Microsoft maakt Office 2019 alleen beschikbaar op Windows 10

Microsoft maakt Office 2019 alleen beschikbaar op Windows 10. Microsoft heeft meer informatie vrijgegeven over Office 2019. De kantoor-apps werken alleen op het besturingssysteem Windows 10.

Dat schrijft het bedrijf in een blogpost.

Om de nieuwe Office-apps te gebruiken is Windows 10 vereist. Het gaat om de losse versie van het Office 2019-pakket, niet om het betaalde Office 365-abonnement dat gebruikers kunnen afsluiten. Op oudere versies van Windows werken de nieuwe kantoor-apps niet. Bedrijven die nog oudere versies gebruiken, zoals Windows 7 of 8.1, zullen er niet mee overweg kunnen. Het alternatief voor dit soort computers is werken met oudere Office-apps of abonneren op Office 365. Office 2019 verschijnt in de tweede helft van dit jaar. Daarvoor komen de apps al beschikbaar in bèta-versies. In het pakket zijn Word, Excel, PowerPoint, Outlook-apps en versies van Exchange, SharePoint en Skype voor Bedrijven te vinden. Microsoft kondigde voor Office 2019 een ondersteuningsperiode van in totaal zeven jaar aan. Dat is minder dan de tien jaar die voor eerdere versies werd aangehouden.

365 Pro straks ook alleen op Windows 10

Als je als organisatie wel al gebruik maakt van Office 365 om van het installatiegedoe af te zijn wordt het wel tijd om – als je dat nog niet hebt gedaan – over te stappen naar Windows 10. Vanaf 2020 zal Microsoft namelijk al hun besturingssystemen die daar voor komen (dus Windows 7 en 8) niet meer ondersteunen.Dat lijkt meer een Apple-move dan iets voor Microsoft, maar aangezien ze met Windows 10 een steeds zichzelf updatende omgeving hebben gebouwd willen ze zo snel mogelijk van de oudere systemen af. Het nieuwe Windows as a Service zorgt met kleinere updates door het jaar heen dat er minder upgrade-stress is bij grote bedrijven, maar dan moeten ze dus wel één keer de grote overstap maken. Deze actie is een manier om dat iets sneller op de agenda te zetten dan eerder het geval zou zijn geweest.

st.

Honderden T-Mobile-klanten kunnen niet bellen met iPhone X, 8 of 8 Plus

Honderden T-Mobile-klanten kunnen niet bellen met iPhone X, 8 of 8 Plus

Honderden T-Mobile-klanten kunnen niet bellen met iPhone X, 8 of 8 Plus

Verschillende klanten van T-Mobile melden dat een telefoongesprek na enkele seconden uitvalt als ze bellen met een iPhone X of iPhone 8 (Plus). Het probleem zou al maanden spelen.

Dat schrijft RTL Nieuws. De enige oplossing zou zijn om het toestel om te ruilen voor een nieuw toestel. Op het forum van T-Mobile zijn inmiddels honderden meldingen van klanten binnengekomen. De provider zegt dat de fout voorkomt op “drie op de duizend geleverde telefoons”.

iPhone X T-Mobile problemen tijdens bellen

RTL Nieuws schrijft vandaag dat honderden T-Mobile-klanten niet of nauwelijks kunnen bellen met hun nieuwe iPhone 8, 8 Plus of iPhone X. Tot overmaat van ramp lijkt het probleem niet met een software-update op te lossen te zijn. De provider stelt voor om het toestel om te ruilen voor een nieuwe, aangezien de fout in de hardware zit. De klachten vertellen nagenoeg allemaal hetzelfde verhaal: als je iemand belt valt de verbinding weg. Dit probleem speelt inmiddels al drie maanden, maar zowel Apple als T-Mobile heeft nog geen oplossing. Het probleem zou optreden zodra je iPhone wisselt tussen een 3G- en 4G-verbinding, wat deze fout vooral vervelend maakt voor mensen die in een gebied met twijfelachtig mobiel bereik leven.

Wat veroorzaakt het probleem?

Wat het probleem precies veroorzaakt, is onbekend. Mogelijk komt het door het overschakelen van 4G naar 3G, stelt een technicus van T-Mobile. Dat gebeurt bijvoorbeeld tijdens het bellen. Bij andere telefoonaanbieders lijkt het probleem niet voor te komen.T-Mobile zegt getroffen toestellen van klanten zo snel mogelijk om te ruilen. Volgens bronnen van RTL Nieuws valt dat in de praktijk tegen en moeten klanten vaak lang wachten op een vervangende telefoon.

 

 

 

Design Samsung Galaxy S9 en S9+ opgedoken

Design Samsung Galaxy S9 en S9+ opgedoken

Over een maand wordt de nieuwe Galaxy S9 en S9+ door Samsung uitgebracht tijdens het Mobile World Congress. Inmiddels zijn er afbeeldingen opgedoken van de nieuwe smartphone. 

Specificaties Galaxy S9

Het design van de Samsung Galaxy S9 en S9+ is voor een groot deel vergelijkbaar met de huidige smartphone. Net als bij de Galaxy S8 beslaat het scherm door de smalle randen een groot deel van de voorkant.

Deze week zijn er door Evan Blass een aantal afbeeldingen opgedoken van de nieuwe smartphone. De Samsung Galaxy S9 heeft volgens Blass een enkele 12 megapixel-camera achterop, de Galaxy S9 Plus krijgt de beschikking over een dubbele lens welke wordt toegepast voor het scherptediepte-effect.

Ook de hardware van de smartphone krijgt een behoorlijke update. Aan de binnenkant van de Galaxy S9 kunnen we een Exynos 9810-chip verwachten met 4GB aan werkgeheugen en 64GB aan interne opslag. De S9 Plus beschikt tevens over een Exynos 9810-chip, alleen wel met 6GB aan werkgeheugen en 128GB interne opslag.

Beschikbaarheid

Op 25 februari wordt de nieuwe smartphone door Samsung uitgebracht. Vervolgens wordt de smartphone op 16 maart verkocht.

Bron: technieuws.com

Update Kaspersky

Update Kaspersky

Update Kaspersky
Kaspersky Lab wil de Amerikaanse autoriteiten toegang geven tot de broncode van hun antivirussoftware.

Dat zei Eugene Kaspersky, oprichter van het Russische antivirusbedrijf, tegenover The Australian.
De Amerikaanse National Security Agency (NSA), de Defense Intelligence Agency (DIA) en de FBI zeiden eerder al onderzoek te doen naar het gebruik van de antivirussoftware binnen de Amerikaanse overheid.
Er zouden zorgen zijn omdat Rusland verdacht wordt van hacks. De FBI is bang dat Russische spionnen de software van Kaspersky proberen te misbruiken om Amerikaanse computers te bespioneren en te saboteren.

Controle

Kaspersky wil de Amerikaanse autoriteiten toegang tot de broncode geven zodat zij een controle kunnen uitvoeren. “Als we overheidscontracten hebben worden we in sommige gevallen gevraagd onze technologieën te laten zien, wat we dan ook doen”, aldus de oprichter van het bedrijf.
Ook heeft de virusbestrijder aangeboden om in Amerika te getuigen dat de software geen achterdeurtjes bevat. Kaspersky zegt verder dat het niet mogelijk is voor werknemers om kwaadaardige code aan de software toe te voegen, omdat de code in de gaten wordt gehouden.

Bron: Nu.nl, The Australian

Update: Far Cry 5

Update: Far Cry 5

Far Cry 5

In Far cry 5 neemt de speler het op tegen christelijke fundamentalisten. Verder is het ‘business as usual’ in deze openwereldgame.
De Far Cry-spellen draaien om het verkennen van een groot open gebied, waarin vijanden vanuit buitenposten het landschap domineren. Als speler krijg je een groeiend arsenaal aan wapens en vaardigheden, waarmee je zelf kiest hoe je de overmacht bestrijdt.

In een poging het idee achter de game te vernieuwen maakte de Far Cry-reeks bij het vorige deel een uitstapje naar de prehistorie. Blijkbaar waren speren en bogen niet bevredigend genoeg voor de fans, dus keert deel vijf terug naar het heden. NU.nl werd uitgenodigd om gedurende twee uur een vroege versie te spelen van Far Cry 5, die op 27 maart verschijnt.

Het spel speelt zich af in het fictieve Hope County in de Amerikaanse staat Montana. Hier heeft een fundamentalistisch-christelijke sekteleider besloten dat hij Hope County moet beschermen tegen de decadente buitenwereld.

De schurk zet zijn zwaar bewapende volgelingen in om het gebied onder zijn bestuur te brengen. Het is aan de speler om de diverse buitenposten van de sekte uit te schakelen en om zo de plaatselijke bevolking te redden van de fanatiekelingen.

Protest

Bij de onthulling van Far Cry 5 leidde de setting en het achtergrondverhaal tot protesten uit Amerikaanse conservatieve hoek. Het spel zou “Amerikaanse christenen neerzetten als vijanden”, en daarmee een politiek statement zijn tegen het conservatieve volksdeel.

Bij het spelen van de game zelf is niets van een dergelijke statement te merken. Het lijkt er zelfs op dat ontwikkelaar Ubisoft met alle macht probeert om vooral geen stelling te nemen. De sektesoldaten gedragen zich niet anders dan vijanden uit eerdere Far Cry-spellen.

De gamewereld met al zijn bos, water en heuvels, is nagenoeg identiek aan de oertijdomgeving van Far Cry Primal (afgezien van de moderne dorpjes, dan). Het is dat de autoradio’s in de game constant Gospelmuziek spelen, anders zou je snel vergeten dat er een link is met religie of met de Verenigde Staten.

Far Cry 5 wijkt ook niet fundamenteel af van voorgaande delen. Nog steeds is de grote open wereld vrij toegankelijk en is het aan de speler om te bepalen op welke manier hij of zij de diverse uitdagingen aan gaat. De vijandelijke bolwerken zijn op meerdere manieren te veroveren: met alle vuurkracht die je hebt of juist via sluipen en guerrillatactieken.

Ook zit de wereld weer vol met bonusopdrachten, verkrijgbaar door met de lokale bevolking te praten. Langzaam maar zeker leveren al die missies vaardigheidspunten op waarmee de speler meer en betere vaardigheden vrijspeelt.

Buddy

Er zijn gelukkig wel nieuwe elementen te vinden. Zo is het mogelijk om een ‘buddy’ in te huren: een computergestuurd personage met een eigen set vaardigheden. Deze buddy volgt je door de wereld en gehoorzaamt ook simpele commando’s (“ga daar heen, val die vijand aan”). Verwacht hierbij echter geen hoogstaande tactische operaties. Het is vooral handig om een hulpje naar de andere kant van de basis te sturen om zo een deel van de vijanden af te leiden terwijl je gijzelaars bevrijdt.

Wat dat betreft heeft dit systeem meer potentie voor samenspel met andere spelers. Het is dit keer ook mogelijk om Far Cry 5 in zijn geheel coöperatief te voltooien. Andere spelers kunnen op uitnodiging de rol van metgezel vervullen, of je springt zelf in het verhaal van de ander. Hoe goed dit werkt was tijdens de demo helaas niet te zien, omdat de netwerkfunctionaliteit was uitgeschakeld.

Bekijk hier de trailer van Far Cry 5 Bekijk hier de trailer van Far Cry 5
Tijdens de demosessie waren er wel meer zaken die niet (naar behoren) werkten. Zo bleek het op een zeker moment haast onmogelijk om een teamgenoot levend en wel bij een vijandelijke basis te krijgen. Tot drie keer toe verdween zij tijdens de rit naar het vijandelijk gebied zonder waarschuwing uit de auto.

Ook andere bugs maakten duidelijk dat dit nog een vroege versie van het spel was. Zoals het moment dat het lijk van een vijandelijke soldaat vast zat in het wiel van een pick-up truck, waardoor de auto elke paar meter schokte en moeilijk bestuurbaar was. Het is te hopen dat dit soort vervelende problemen worden aangepakt voor de game over twee maanden in de winkels verschijnt.

Voorlopige conclusie

Toch is Far Cry 5 best een vermakelijke game. Het is nog steeds bevredigend om met een assortiment wapens en hulpmiddelen een grote overmacht te verslaan. Het vijfde deel biedt echter, voor zover uit de twee uur durende demosessie was op te maken, geen dingen die fans niet al eerder hadden gezien.

Daar komt bij dat het thema van religie en fanatisme een beetje verloren lijkt te gaan, juist doordat de makers geen politieke positie in durven nemen. Dat is jammer. Want als het eigenlijk niet uitmaakt wie de vijand is en waar de strijd zich afspeelt, blijft Far Cry toch ‘gewoon’ weer Far Cry.

Credit: Nu.nl

Apple laat gebruikers vertragingsfunctie iPhone binnenkort uitschakelen

Apple laat gebruikers vertragingsfunctie iPhone binnenkort uitschakelen

Apple maakt het binnenkort mogelijk om de vertragings functie van de iPhone uit te schakelen.

Er was nogal wat ophef over het vertragen van oude iPhones. Apple remt de processor van een iPhone met versleten batterij af om de accuduur te verlengen en uitvallen te voorkomen. Een oplossing is in zicht. Een nieuwe update maakt de vertragingsfunctie namelijk optioneel.

Dat vertelde Apple CEO Tim Cook in een interview met ABC News. Onlangs bleek het bedrijf de prestaties van de iPhones met slechte accu’s in te perken. Dat moet en is nodig volgens de techgigant om technische fouten te voorkomen.

“We gaan mensen vertellen dat we de prestaties van hun apparaten tot op een bepaald punt inperken, om te voorkomen dat hun telefoons onverwacht opnieuw opstarten”, vertelt de topman. “ En als mensen dat niet dan kunnen ze de optie uitschakelen.”

Hoewel gebruikers de prestatie vermindering kunnen uitschakelen raadt Cook af om dit te doen. “Onze acties tot nu toe waren in dienst van de gebruiker. Dat kan ik niet genoeg nabedrukken. Misschien hadden we dat al eerder moeten maken.”

Inzicht in staat accu en invloed op snelheid

Cook belooft dat een volgende iOS-update mensen inzicht gaat geven in de sta

at van hun batterij. Voorheen wilde Apple de gebruiker daar niet mee lastig vallen, maar er komt meer transparantie. De iPhone zal de gebruiker ook op de hoogte houden van wanneer de prestaties van de batterij verminderen. iOS zal de iPhone dan nog steeds afremmen, maar de vertragingsfunctie is uit te schakelen.