Google-review score van 4.7 / 5 uit 415+ reviews.

Email ons

[email protected]

Bel ons

0204701923

Specialist

Apple

Worden we opgelicht of juist geholpen?

iPhone-5-Battery-Replacement

Worden we opgelicht of juist geholpen? Bepaal zelf

Grote bedrijven en schandalen. Het gebeurt tegenwoordig zo vaak dat je jezelf bijna afvraagt of het niet gewoon onderdeel is van de marketingstrategie. Denk aan de sjoemelsoftware van Volkswagen, het omkoopschandaal van een Samsung-topman en de seksuele intimidatie en discriminatie bij Uber. En nu is ook iPhone-maker Apple aan de beurt.

Jarenlang was het een hardnekkig gerucht: Apple zou zijn apparaten bewust verslechteren door middel van software-updates, zodat de levensduur achteruit zou gaan en je daardoor sneller een nieuwe aanschaf moet doen. Natuurlijk werd dit door de techgigant altijd naar het rijk der fabelen verwezen, maar dit keer konden ze er niet meer omheen. Een week of drie geleden wakkerde een Reddit-gebruiker opnieuw het gerucht aan, waarna Geekbench een serie tests uitvoerde. En wat bleek: bij de iPhones 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus, SE, 7 en de iPhone 7 Plus wordt inderdaad door middel van software-updates de snelheid van de toestellen verlaagd.

Sorry of geen sorry?

Het bedrijf geeft toe dat ze de toestellen met opzet vertragen, maar dat ze dat niet doen om hun klanten een pootje te lichten. Integendeel, ze doen dat om hun klanten een handje te helpen. De lithium-batterijen in een iPhone hebben niet het eeuwige leven. Naar mate je het toestel langer en intensiever gebruikt, gaat de batterij achteruit. En dat klopt, dat is ook nooit een geheim geweest. En hiervoor is Apple (naar eigen zeggen) met een oplossing gekomen. Met nieuwe iOS-updates vertraagde het bedrijf inderdaad de telefoons met een al verslechterde batterij om tegen te gaan dat je tijdens een telefoongesprek niet ineens met een lege accu zit.

Wat als je je toestel update?

Apple zorgt er voor dat je toestel zo traag word , dat je er niets meer mee kunt waardoor je hem toch moet updaten. Je word gedwongen.. Dat is wat ze willen bereiken. Jou dwingen om een nieuwe toetel te kopen. Maar geen zorgen! Wij Computerglobe , veranderen uw batterij voor een goed prijsje!

Wat voor problemen krijg je te zien?

Ook belooft het bedrijf dat er met een iOS-update in begin 2018 meer duidelijkheid zal worden gegeven over de levensduur van de batterij, zodat gebruikers kunnen zien hoe de batterij de prestaties van het toestel beïnvloedt.

Of Apple nou jarenlang haar klanten heeft opgelicht of juist heeft willen helpen, dat mogen jullie zelf bepalen. Computerglobe raadt in ieder geval iedereen met een iPhone aan een nieuwe batterij te verkiezen boven een nieuw toestel. Het is beter voor het milieu, het is velen malen goedkoper dan een nieuwe telefoon en je oude toestel wordt weer helemaal als nieuw.

Deel dit bericht:

Vergelijkbare berichten

Menu

Computerglobe is een erkende reparatieserviceprovider. We onderscheiden ons door reparaties aan te bieden met concurrerende prijzen en uitstekende kwaliteit.

© 2023 ALL RIGHTS RESERVED – COMPUTERGLOBE | BTW: NL864877717B01 KVK: 89096770​