Google-review score van 4.7 / 5 uit 415+ reviews.

Email ons

[email protected]

Bel ons

0204701923

Specialist

Apple

Help, mijn laptop start niet op!

Help, mijn laptop start niet op!

Help, mijn laptop start niet op!

Help, mijn laptop start niet op! Je kent het wel, je drukt op de aan/uit-knop van je laptop en er gebeurt helemaal niets. Geen geluid, geen licht, alleen maar frustratie. Maar maak je geen zorgen, we zijn hier om je te helpen. In dit artikel ontdek je wat te doen als je laptop niet meer opstart.

Oplossingen als je laptop niet opstart

Als je laptop niet meer reageert, zijn er een paar stappen die je kunt proberen:

 1. Controleer de voedingsbron: Zorg ervoor dat je laptop correct is aangesloten op een werkend stopcontact en dat de oplader goed is aangesloten.
 2. Reset de laptop: Als je laptop vast lijkt te zitten, houd dan de aan/uit-knop een paar seconden ingedrukt totdat de laptop afsluit. Wacht even en druk vervolgens opnieuw op de aan/uit-knop om hem opnieuw op te starten.
 3. Verwijder externe apparaten: Soms kunnen externe apparaten problemen veroorzaken bij het opstarten. Haal alle aangesloten apparaten los en probeer opnieuw op te starten.

Geforceerd opstarten van je laptop

Als je laptop nog steeds niet reageert, kun je proberen om hem geforceerd op te starten:

 1. Verwijder de batterij: Als je laptop een verwijderbare batterij heeft, haal deze er dan uit. Druk vervolgens de aan/uit-knop 10-15 seconden in om eventuele resterende stroom te ontladen.
 2. Plaats de batterij terug: Schuif de batterij weer op zijn plaats en sluit de oplader aan.
 3. Start opnieuw op: Druk op de aan/uit-knop om te proberen je laptop opnieuw op te starten.

Wat als het scherm zwart blijft?

Als je laptop lijkt op te starten maar het scherm blijft zwart, zijn hier een paar dingen die je kunt proberen:

 1. Controleer de helderheid: Zorg ervoor dat de helderheid van het scherm niet per ongeluk tot nul is ingesteld.
 2. Externe monitor: Sluit je laptop aan op een externe monitor om te zien of er wel beeld is. Als dat zo is, kan er een probleem zijn met het laptopscherm zelf.
 3. Opstarten in veilige modus: Probeer je laptop op te starten in veilige modus om mogelijke softwareproblemen uit te sluiten.

Wat te doen als je laptop scherm zwart is?

Als je laptop is opgestart maar het scherm blijft zwart, probeer dan het volgende:

 1. Herstart de grafische driver: Druk op Ctrl + Shift + Esc om Taakbeheer te openen. Zoek de grafische driver, klik met de rechtermuisknop en kies ‘Opnieuw opstarten’.
 2. Update of rol de driver terug: Probeer de grafische driver bij te werken of terug te rollen als het herstarten niet helpt.
 3. Professionele hulp: Als niets lijkt te werken, schakel dan professionele hulp in om het hardwareprobleem te diagnosticeren en op te lossen.

Onthoud dat deze stappen slechts suggesties zijn. De oplossing kan variëren afhankelijk van het merk en model van je laptop. Als je nog steeds problemen hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze technische ondersteuning.

Deel dit bericht:

Vergelijkbare berichten

Menu

Computerglobe is een erkende reparatieserviceprovider. We onderscheiden ons door reparaties aan te bieden met concurrerende prijzen en uitstekende kwaliteit.

© 2023 ALL RIGHTS RESERVED – COMPUTERGLOBE | BTW: NL864877717B01 KVK: 89096770​