Google-review score van 4.7 / 5 uit 390+ reviews.

Email ons

[email protected]

Bel ons

0204701923

Specialist

Apple

Tips voor het verbeteren van de levensduur van je laptopbatterij

Battery charger

Een goede batterijduur is belangrijk voor laptopgebruikers, of je nu onderweg bent of thuis werkt. Gelukkig zijn er eenvoudige stappen die je kunt nemen om de levensduur van je laptopbatterij te verlengen. Ontdek deze handige tips hieronder.

Extreme temperaturen vermijden:

Hitte kan de levensduur van de batterij verkorten, dus probeer je laptop weg te houden van direct zonlicht en vermijd het plaatsen ervan op hete oppervlakken, zoals dekens of kussens.

Laptop overheat

Energie-instellingen aanpassen:

Door de energie-instellingen van je laptop aan te passen, kun je het energieverbruik verminderen. Bijvoorbeeld, door de helderheid van het scherm te verlagen en de slaapstand in te schakelen wanneer de laptop niet wordt gebruikt, kun je de levensduur van de batterij verlengen. Lees hier meer over de energie instellingen van windows apparaten.

Niet helemaal leeg laten lopen:

Het is beter voor de batterij om deze niet volledig leeg te laten lopen voordat je hem weer oplaadt. Probeer de batterij op te laden voordat deze onder de 20-30% capaciteit komt om de levensduur te verlengen.

Verwijder onnodige apparaten:

Het aansluiten van extra apparaten zoals USB-sticks of externe harde schijven kan extra stroom verbruiken en de levensduur van de batterij verkorten. Verwijder deze apparaten wanneer ze niet nodig zijn om energie te besparen.

Woman plugging a USB flash drive into her laptop

Niet te lang aan de oplader laten liggen:

Laat je laptop niet constant aan de oplader liggen nadat deze volledig is opgeladen. Dit kan de batterij beschadigen. Ontkoppel de oplader zodra de batterij volledig is opgeladen om overladen te voorkomen.

Gebruik de juiste oplader:

Het gebruik van de juiste oplader is belangrijk om schade aan de batterij te voorkomen. Gebruik altijd de oplader die bij je laptop is geleverd of een goedgekeurde vervanger om problemen te voorkomen.

Regelmatig schoonmaken:

Houd je laptop schoon en vrij van stof en vuil om oververhitting te voorkomen. Regelmatig onderhoud kan de efficiëntie van je laptop verbeteren en de levensduur van de batterij verlengen.

Workplace with laptop and cleaning products, flat lay.

Door deze tips in praktijk te brengen, kun je de levensduur van je laptopbatterij aanzienlijk verlengen en ervoor zorgen dat je laptop altijd klaar is voor gebruik, of je nu onderweg bent of thuis werkt. Met kleine aanpassingen in je gebruik en onderhoud kun je de prestaties van je batterij optimaliseren en de noodzaak van frequente oplaadbeurten verminderen. Als u er niet uit komt dan kunt u gerust langs komen bij computerglobe waar wij u ons makkelijk kunnen helpen?

Deel dit bericht:

Vergelijkbare berichten

Menu

Computerglobe is een erkende reparatieserviceprovider. We onderscheiden ons door reparaties aan te bieden met concurrerende prijzen en uitstekende kwaliteit.

© 2023 ALL RIGHTS RESERVED – COMPUTERGLOBE | BTW: NL864877717B01 KVK: 89096770​