Google-review score van 4.7 / 5 uit 390+ reviews.

Email ons

[email protected]

Bel ons

0204701923

Specialist

Apple

Hoe zorg je ervoor dat je computer goed presteert?

Young angry businessman in black suit wearing boxing gloves using laptop.

Herkenbaar? Je laptop/computer lijkt trager te werken dan normaal, maar met een moderne versie van Windows lijkt alles in orde te zijn en je computer goed presteert. Gelukkig zijn er simpele manieren om je computer wat sneller te maken.

Schakel Onnodige Opstartprogramma’s Uit: Voorkom dat programma’s automatisch opstarten bij het opstarten van je pc. Gebruik Taakbeheer om deze programma’s te beheren en onnodige apps uit te schakelen. Je kan de opstartprogrammas ook uitschakelen via de instellingen. Verwijder ook onnodige software via ‘Programma’s en onderdelen’.

Windows startup apps

Houd Windows Up-to-Date: Zorg ervoor dat je regelmatig Windows Update uitvoert. Dit niet alleen voor de veiligheid, maar ook omdat updates vaak essentiële hardwaredrivers bevatten. Je pc zal hierdoor sneller werken en soepeler draaien.

Upgrade Je Hardware: Overweeg het vervangen van je traditionele harde schijf door een SSD voor snellere opstart- en laadtijden. Ook het toevoegen van extra RAM-geheugen kan de prestaties verbeteren, vooral bij zware programma’s. Lees hier hoe je het kan doen

Ruim Je Schijf Op: Gebruik het hulpprogramma ‘Disk Cleanup’ om tijdelijke bestanden en overbodige installatiebestanden te verwijderen. Dit kan de snelheid van je pc aanzienlijk verbeteren, vooral als je opslaggeheugen bijna vol is. Leer hier de verschillen tussen een HDD (de oudere) en een SSD (een nieuwere) 

Closeup of SSD High speed storage isolated on white background

Schakel Speciale Effecten Uit: Speciale effecten kunnen je pc vertragen, vooral op oudere computers. Schakel deze uit via ‘Geavanceerde systeeminstellingen’ of via de personalisatieopties in de instellingen van Windows.

Controleer op Virussen: Als je pc plotseling langzamer lijkt te zijn geworden, kan dit veroorzaakt worden door virussen of malware. Zorg ervoor dat je een goede virusscanner gebruikt en je pc regelmatig controleert op infecties.

Computervirus
Deel dit bericht:

Vergelijkbare berichten

Menu

Computerglobe is een erkende reparatieserviceprovider. We onderscheiden ons door reparaties aan te bieden met concurrerende prijzen en uitstekende kwaliteit.

© 2023 ALL RIGHTS RESERVED – COMPUTERGLOBE | BTW: NL864877717B01 KVK: 89096770​