Google-review score van 4.7 / 5 uit 390+ reviews.

Email ons

[email protected]

Bel ons

0204701923

Specialist

Apple

Bitlocker sleutel vergeten?

Bitlocker laptop scherm

BitLocker-sleutel zoeken in Windows

Als BitLocker om je sleutel vraagt, is het handig te weten waar je deze kunt vinden. Microsoft kan je helaas niet helpen met het opnieuw maken van een verloren herstelsleutel maar je kan hem terug vinden via dit filmpje.

laad de video niet goed in? bekijk het op YouTube.

Waar kun je je BitLocker-sleutel vinden?

  • Microsoft-account: Bezoek dan deze website om je sleutel te vinden. Log in op je Microsoft-account vanaf een ander apparaat om toegang te krijgen. Het ziet er ongeveer uit als volgt:

d3ac4379-1478-41d9-870b-4cdbee24eb55
Bitlocker herstelsleutels scherm

Let op: Als het apparaat is ingesteld of als BitLocker is ingeschakeld door iemand anders, bevindt de herstelsleutel zich mogelijk in het Microsoft-account van die persoon.

  • Papieren kopie: Als je de sleutel hebt afgedrukt toen BitLocker werd geactiveerd, zoek dan in je belangrijke documenten. 

  • USB: Als de sleutel op een USB-stick staat, sluit deze dan aan op je computer en volg de instructies. Als het een tekstbestand is, gebruik dan een andere computer om het bestand te openen.

  • Werk- of schoolaccount: Als je ooit met een werk- of schoolaccount hebt ingelogd, kan de sleutel zijn opgeslagen in het Azure AD-account van die organisatie. Controleer of je directe toegang hebt of neem contact op met de IT-ondersteuning.

  • Beheerder van het systeem: Als je apparaat is verbonden met een domein, vraag dan je systeembeheerder om assistentie.

Wat als je de sleutel niet kunt vinden?

Als je de BitLocker-sleutel niet kunt vinden en je kunt de instellingen niet aanpassen om deze te omzeilen, dan moet je je apparaat opnieuw instellen met een van de Windows-herstelopties. Let op: dit resulteert in het verwijderen van al je bestanden.

Let op: Microsoft kan geen verloren BitLocker-sleutel voor je opnieuw maken of verstrekken.

Klik op de titels hieronder voor extra informatie.

De BitLocker-herstelsleutel is een specifiek 48-cijferig numeriek wachtwoord dat dient om uw systeem te deblokkeren wanneer BitLocker niet in staat is met zekerheid vast te stellen of een toegangspoging tot het systeemstation geautoriseerd is.

BitLocker is de encryptietechnologie van Windows die uw gegevens beveiligt tegen ongeoorloofde toegang door versleuteling van uw station en het eisen van één of meer verificatiemethoden voor ontgrendeling.

Windows vraagt om de BitLocker-herstelsleutel wanneer het een mogelijk ongeautoriseerde toegangspoging detecteert. Deze extra stap is een veiligheidsmaatregel om uw gegevens te beschermen. Dit kan ook voorkomen bij wijzigingen in hardware, firmware of software die BitLocker niet kan onderscheiden van een aanval. In zulke gevallen kan de herstelsleutel nodig zijn voor extra beveiliging, zelfs als de gebruiker geautoriseerd is. Dit waarborgt dat alleen gemachtigde personen toegang hebben tot de gegevens.

Er zijn drie veelvoorkomende redenen voor de activering van BitLocker op uw apparaat:

  1. Uw apparaat is een recent model dat voldoet aan de criteria voor automatische apparaatversleuteling: In dit scenario wordt uw BitLocker-herstelsleutel automatisch opgeslagen in uw Microsoft-account voordat de beveiliging actief wordt.

  2. Een eigenaar of beheerder van uw persoonlijke apparaat heeft BitLocker (ook bekend als apparaatversleuteling) ingeschakeld via de app Instellingen of het Configuratiescherm: In dit geval heeft de gebruiker de opslaglocatie voor de sleutel gekozen of is deze automatisch opgeslagen in het Microsoft-account.

  3. Een werk- of onderwijsorganisatie die uw apparaat beheert (zowel nu als in het verleden) heeft BitLocker-beveiliging op uw apparaat aangezet: In dit geval heeft de organisatie waarschijnlijk uw BitLocker-herstelsleutel in hun bezit.

Deel dit bericht:

Vergelijkbare berichten

Menu

Computerglobe is een erkende reparatieserviceprovider. We onderscheiden ons door reparaties aan te bieden met concurrerende prijzen en uitstekende kwaliteit.

© 2023 ALL RIGHTS RESERVED – COMPUTERGLOBE | BTW: NL864877717B01 KVK: 89096770​