Google-review score van 4.7 / 5 uit 350+ reviews.

Email ons

[email protected]

Bel ons

0204701923

Specialist

Apple

Blockchain

Wat is Blockchain?

Blockchain is een technologie dat zorgt voor een snelle, veilige en transparante peer-to-peer overdracht van digitale middelen zoals geld en data. Blockchain is bedacht en ontworpen door de mysterieuze Satoshi Nakamoto als platform voor zijn andere uitvinding, de digitale valuta Bitcoin.

Het Blockchain is bijzonder omdat het vrijheid geeft en het gedecentraliseerd is, er is geen leiding of bedrijf die het blockchain aanstuurt. Als op het Blockchain netwerk iemand een transactie uitvoert naar een ander persoon of instantie, worden de details van de transactie zoals hoeveelheid, zender, ontvanger en datum/tijd toegevoegd aan een zogenaamde ‘block’. In dit block wordt de transactie plus vergelijkbare transacties voor een bepaald tijdvak bijgehouden. De geldigheid van een transactie wordt vervolgens gecontroleerd en geconfirmeerd door de collectieve computer kracht van alle ‘miners’ in het desbetreffende netwerk. Deze miners zijn op individuele basis computers, die zo geconfigureerd zijn, dat ze hun GPU en/of CPU gebruiken om ingewikkelde wiskundige problemen op te lossen. Als de transacties op een block gevalideerd zijn, wordt het block gekoppeld aan het meest recentelijk geverifieerd block. Dit continu proces is wat uiteindelijk het blockchain maakt.

Waarom is het blockchain bijzonder

Het bijzondere van het Blockchain is dat er geen tussenpersoon nodig is. een bank bijvoorbeeld heeft personeelskosten, grondkosten administratiekosten.  Dit verrekent de bank uiteindelijk door aan hun klant d.m.v. bijvoorbeeld transactiekosten, uiteindelijk betaal jij als klant/cliënt mee aan de bank en de middelen en diensten die een bank levert. In het Blockchain heb je geen transactiekosten want er is immers geen persoon of instantie die als tussenpersoon fungeert. Verder word het Blockchain continu geüpdatet doordat er continu nieuwe blocks worden toegevoegd aan het al bestaande Blockchain. Het Blockchain wordt met al zijn en blocks verspreid over een groot aantal machines, dit zorgt ervoor dat het meest recente Blockchain virtueel bijna overal bestaat waardoor het bijna onmogelijk is om het Blockchain na te maken of te kopiëren. Wat het Blockchain nog meer te bieden heeft wat een bank bijvoorbeeld niet kan, is het feit dat iedereen een publieke Blockchain zoals die van Bitcoin kan bekijken. de transacties kunnen bekeken worden maar de zender en ontvanger nooit. Dit zorgt voor een transparante maar toch nog anonieme economie en is door veel deskundigen aangewezen als een van de hoofdreden voor het succes van het Blockchain.

Blockchain en crypto, de toekomst?

Het BLockchain is bekend geworden samen met de Bitcoin, vaak wordt Blockchain in de praktijk zelfs gebruikt als synoniem voor bitcoin. Maar in de toekomst is Bitcoin en crypto misschien maar een klein onderdeel van het Blockchain. de mogelijkheden met het toepassen van het Blockchain zijn enorm, omdat de onderliggende technologie gebruikt kan worden voor diverse belangrijke taken zoals,

  • Het uitvoeren van contracten
  • Kopen en verkopen van diensten en goederen
  • Verspreiden van belangrijke data zoals medische informatie.
  • Anoniem en onvergankelijk (zonder corruptie) stemmen

Dit zijn maar een paar voorbeelden van de taken waarvoor het blockchain al gebruikt wordt en/of gebruikt kan worden en worden er bijna dagelijks nieuwe toepassingen gevonden voor het Blockchain.

Deel dit bericht:

Vergelijkbare berichten

Menu

Computerglobe is een erkende reparatieserviceprovider. We onderscheiden ons door reparaties aan te bieden met concurrerende prijzen en uitstekende kwaliteit.

© 2023 ALL RIGHTS RESERVED – COMPUTERGLOBE | BTW: NL864877717B01 KVK: 89096770​